lördag 31 augusti 2013

DAG 41 BLÅ RING-SKÅL FRÅN GULLASKRUF

Skålen i serien Ring är från 30-talet och designad av William Stenberg. Jag har ju tidigare berättat att jag alltid köper på mig delar ur Ring-serien när jag springer på dem. Förra gången var det två stycken fat som går att se i ett tidigare inlägg (dag 31). Denna gång var det denna skål i blått glas. 15 kr fick jag ge för skålen, som dock har några små nagg. Men det tyckte jag inte gjorde något. Skålen inhandlades på Myrorna i Örebro.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1753:-




fredag 30 augusti 2013

DAG 40 TURKOSA IITTALAGLAS AINO AALTO

Det blev 4 stycken iittalaglas inhandlade på Myrorna i Örebro. 5 kr styck var priset så totalt 20 kr. Glasen är av en ganska trevlig storlek och greppvänliga med sin ringstruktur. Det fanns en mindre variant av glasen också till säljs men de köpte jag inte för de tyckte jag var för små. Glasen är märkta: AINO AALTO IITTALA.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1738:-







torsdag 29 augusti 2013

DAG 39 MINDRE EKEBY-FAT I GRÖNT

På loppisen vid Uffes lada i Hallsberg fann jag detta söta Ekeby-fat för 20 kr. Den har den där speciella Ekeby-gröna färgen som jag älskar. Fatet är inte så stort, bara ca 20 cm i diameter vilket jag tycker om. Den tar inte så mycket plats. Ett riktigt gott fynd!

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1718:-





 
 
 


onsdag 28 augusti 2013

DAG 38 ASSIETTER I BLÅTT PRESSGLAS

Jag fann dessa assietter i blått pressglas på Bra & Begagnat i Hallsberg. Jag hade några av dessa assietter sedan tidigare så det blev ett fint tillskott i familjen. Jag tycker att de är så fina med sina små bubblor på kanterna och så har de en så härligt ljusblå färg. Priset var 50 kr för 6 stycken.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1698:-




tisdag 27 augusti 2013

DAG 37 GRYTUNDERLÄGG SVART- OCH GULRUTIGT

Ett fint rutigt grytunderlägg fick följa med hem från loppisen i Magria Missionshus utanför Fjugesta. Jag tycker underlägget osar 50-tal med sina gula och svarta rutor. Det är dock lite repigt, men för 4 kr kunde jag inte låt bli det.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1648:-




måndag 26 augusti 2013

DAG 36 LOCKURNA MÄRKT TERRA

En liten söt lockurna fick följa med mig hem. Det var min första lockurna någonsin. Lockurnor brukar vara lite för mycket kitsch för mig, normalt sätt, men den här hade något som fångade mitt intresse. Färgsättningen i gult och blått är fint. Passar till midsommarbordet om inte annat. Den är 12,5 cm hög och märkt "Terra". Priset var 10:- på Bra & Begagnat i Hallsberg.

 Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1644:-






söndag 25 augusti 2013

DAG 35 BLÅGRÖN GOLVVAS FRÅN SCHEURICH TYSKLAND

Jag är nog lite svag för de här tyska golvvaserna ändå. Fler och fler smyger sig in i mitt hem. Det är riktigt snyggt att fylla husets hörn med färska blommor i golvvaser. Det kan rekommenderas!
Denna gång kom det med hem en blågrön golvvas från Scheurich. Den är 46 cm hög med ett handtag på sidan.  Etiketten med "Scheurich" är kvar vilket inte alltid är fallet. Undertill är den märkt med 429-45 W.GERMANY. Priset var 150 kr på Bra och Begagnat i Hallsberg.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1634:-






lördag 24 augusti 2013

DAG 34 MELITTA-TRATT I RÖD PLAST

En melitta-tratt i röd plast för en guldpeng fick följa med hem. Jag vet att jag ibland har användning för en tratt men har då inte haft någon till hands. Nu har jag det! Gott gott :-)

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1484:-

fredag 23 augusti 2013

DAG 33 TEKOPP FRÅN INDISKA

Jag har ju tidigare skrivit att jag brukar köpa på mig koppar från Indiska om jag springer på dem på loppis. Denna gång fann jag en kopp på Myrorna i Örebro. Den är inte märkt undertill som de brukar vara. Men det fanns en skål med samma mönster som koppen och den var märkt. Därför vet jag ursprunget. Skålen köpte jag dock inte. Priset var 10:- för koppen.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1474:-


torsdag 22 augusti 2013

DAG 32 TEKOPPAR I BLÅTT GLAS REFFLADE

Idag firar vi 1-månaders för detta projekt. Det har gått ganska bra tycker jag. Det känns inte stressande alls utan det löper på ganska fint. Det var någon dag då uppdateringen blev kl. 23.59, men det var ju på rätt sida tolvslaget i alla fall. Med dagens fynd så har den totala kostnaden för inköpen denna månad hamnat på just under 1500 kr. Det är okej tycker jag när jag ser på alla de vackra ting som har kommit i min ägo.

Dagens vackra tekoppar fann jag på Myrorna i Örebro. Jag stressade in på lunchen, hade egentligen inte tid, men tänkte att jag kan väl ta en kortis-kik ändå. Och vad står där på vagnen som just rullar in med fler saker, jo dessa vackra tekoppar i blått. Jag har ingen aning om ifall de är från Ikea 2013 eller ursprungligen från 50-60-talet. De är omärkta. Om du har mer information får du gärna höra av dig. De 6 kopparna är refflade på utsidan och har läcker design. Jag funderar på om det ska vara fat till dem? Jag fick ge 10 kronor styck, så totalt 60 kr för kopparna.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1464:-







onsdag 21 augusti 2013

DAG 31 BLÅ RING-FAT FRÅN GULLASKRUF

Jag fann två stycken fat i serien "RING" från Gullaskruf för 10 kr styck. De är blå. Det finns andra färger i denna serie också, bl.a. grön, rökfärgad och ofärgad. De är från 30-talet och designad av William Stenberg. Jag älskar den blå och gröna färgen mest och köper gärna på mig de jag hittar. Fyndet gjordes på Myrorna i Örebro.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1404:-

tisdag 20 augusti 2013

DAG 30 BLÅ DRICKSGLAS DURALEX FRANCE

Jag ville gärna ha dessa dricksglas eftersom de är i en lite mindre modell än de jag hade tidigare. De är märkta DURALEX FRANCE. Jag stod länge och tvekade ifall jag skulle köpa dem eller inte. Mest på grund utav priset. 10 kr styck tyckte jag var lite väl mycket. Men 4 stycken fick till slut följa med hem i alla fall. Senare såg jag likadana glas för 5:- styck. Men, men... jag blir väl inte ruinerad på grund utav det. Inköpet gjordes på Bra & Begagnat i Nasta, Örebro.

Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1384:-



måndag 19 augusti 2013

DAG 29 SKÅL & BLOMHÅLLARE EKEBY

På Bra & Begagnat fann jag denna skål och blomhållare för 35 :-. Jag tror att det är Uppsala-Ekeby men är inte säker på det. Det var i alla fall ett trevligt sätt tillsammans.


 Totalt inhandlat för sedan den 22 juli: 1344:-